LABORATORIOPALVELUT

Klinikalla on kattava IDEXX-in-house-laboratorio. Tutkimme verinäytteet 15-30 minuutissa.

IDEXX Procyte-solulaskijalla saadaan pieni verenkuva luotettavasti viisiportaisella diffillä ja IDEXX Catalyst-laitteella saadaan tarvittaessa laajat elinarvot, elektrolyytit ja esim. CRP-arvo. Laboratoriossamme saadaan myös progesteroni-määritys, joka helpottaa siitosnarttujen kiimakontrollia. Nopea verinäytteiden analysointi tukee nopeampaa diagnoosiin pääsyä ja helpottaa hoitosuunnitelman tekoa.

Veriarvojen tulokset tulevat nopeasti samalla käynnillä ja auttavat diagnoosin pääsyssä.

Huom! Lemmikin tulee paastota 6-8 tuntia ennen verikoetta. Aikaa varattaessa on myös hyvä kertoa milloin se on viimeksi lääkitty.

Virtsatutkimukset

Virtsanäytetutkimukset tulisi tehdä melko pian virtsanäytteen oton jälkeen. Kotona otettu virtsanäyte on hyvä saada tutkittavaksi vähintään 4 tunnin kuluessa näytteen otosta. Säilytä näyte viileässä. Näyte voidaan ottaa myös vastaanotolla ns. punktoimalla. Tällöin virtsarakon pitäisi olla melko täysi. Varmistathan punktoimistapauksissa sen että lemmikkisi ei virtsaa juuri ennen toimenpidettä.

Virtsatutkimusten laadussa ja tarkkuudessa päästiin uudelle tasolle Sedivue- sedimenttianalysaattorin ansiosta.
Sedivue tekee luotettavan ja tarkan analyysin virtsan sedimentistä ja tulokset tulevat muutamassa minuutissa. Virtsan tutkiminen tuoreena ja nopeasti on ehdoton edellytys luotettavien tulosten saamiseksi. Sedivue erottelee solut, kiteet ja bakteerit luotettavasti ja nopeasti. Tämä nopeuttaa lemmikin virtsaongelmien oikeaa lääkitystarpeen kartoitusta ja mahdollista erikoisruokavalion tarvetta.