Tähystyslaite

Tähystysleikkauksen hyötynä on nopeampi toipuminen ja vähäisemmät kivut.
Tähystysleikkauksella voidaan esim. sterilisoida n. 10 kg ja siitä isompia narttukoiria, joiden kohtu on terve sekä operoida uroskoirien piilokiveksiä vatsaontelosta. Näin alkuun otamme toimenpiteeseen vain noin 10–30 kg koiria (koiran ylipaino voi rajoittaa mahdollisuutta tähystysleikkaukseen). Painohaarukka on kuitenkin viitteellinen, joten olethan yhteydessä klinikalle, jos olet kiinnostunut tähystysleikkauksesta.

Myös korvien video-otoskopia onnistuu nyt meillä.

Digitaalinen röntgenlaite

Digitaalisella röntgenlaitteella saamme lähetettyä viralliset röntgenkuvat digitaalisina suoraan Suomen kennelliittoon. Digitaalinen röntgenlaitteisto mahdollistaa luotettavan röntgendiagnostiikan ja kuvien tulkinnan. Kaikki röntgenkuvat voidaan lähettää tarvittaessa sähköisesti eteenpäin.
Digitaalisella hammasröntgenlaitteella pystymme selvittämään hammaspotilaiden hammas- ja leukaluiden kuntoa. Hammasröntgen on tärkeä apuväline hammaspotilaiden diagnostiikassa.

Uusi hammasporayksikkö on välttämätön hampaiden kirurgisissa poistoissa.

Nykyaikaisella ultraäänilaitteella teemme ultraäänitutkimuksia esim. tiineystutkimukset ja virtsateiden sekä vatsaontelotutkimukset (ei sydäntutkimusta).

Ultraäänilaite

Klinikallamme on n. vuosi sitten uusittu ajanmukainen ultraäänilaite, jonka ansiosta ultraäänikuvantamisen taso on parantunut merkittävästi.
Pehmytosien kuvantamisessa ultraäänilaite ja röntgen täydentävät hyvin toisiaan diagnoosiin pääsyssä ja hoitosuunnitelman teossa.
Ultraäänitutkimus on usein tärkeä osa sisätautidiagnostiikkaa. Ultraäänitutkimusta käytetään myös tiineyden toteamiseen. Tiineystutkimukset tehdään kun astutuksesta on kulunut 4 viikkoa. Lisäksi ultraäänen avulla voidaan selvittää urosten eturauhasongelmia ja narttujen kohdun tulehdustilat.
Eläintä ei yleensä tarvitse rauhoittaa ultraäänitutkimuksia varten.

Narkoosin valvontalaitteisto ja ventilaattori

Klinikallamme on uusi ventilaattori (Merlin) eli hengityskone. Laite huolehtii anestesiapotilaan hengityksestä potilaan puolesta ja takaa tasaisen anestesiakaasun saannin sekä varmistaa elimistön tasaisen hapensaannin. Anestesian syvyyden säätäminen on helpompaa eikä nukutusaineille tyypillinen hengityksen hidastuminen tai epätasaisuus enää tee ongelmia narkoosissa ja sen valvonnassa. Uusi monitori kertoo hengityksen hiilidioksidipitoisuuden lisäksi verenpaineen, lämpötilan ja happisaturaation.

Laboratoriolaitteisto, IDEXX in-house

Klinikalla on kattava IDEXX-in-house-laboratorio. Tutkimme verinäytteet 15-30 minuutissa. IDEXX Procyte-solulaskijalla saadaan pieni verenkuva luotettavasti viisiportaisella diffillä ja IDEXX Catalyst-laitteella saadaan tarvittaessa laajat elinarvot, elektrolyytit ja esim. CRP-arvo.
Nopea verinäytteiden analysointi tukee nopeampaa diagnoosiin pääsyä ja helpottaa hoitosuunnitelman tekoa.

Tarvittaessa lähetämme verinäytteitä ja ulostenäytteitä eteenpäin (IDEXX, Movet, LaboKlin).
Virtsanäytteet tutkimme pääasiassa klinikalla (pikatesti, sakkatutkimukset ja bakteeriviljely).

Sedivue- virtsa-analysaattori

Virtsatutkimusten laadussa ja tarkkuudessa päästiin uudelle tasolle Sedivue- sedimenttianalysaattorin ansiosta.

Sedivue tekee luotettavan ja tarkan analyysin virtsan sedimentistä ja tulokset tulevat muutamassa minuutissa. Virtsan tutkiminen tuoreena ja nopeasti on ehdoton edellytys luotettavien tulosten saamiseksi. Sedivue erottelee solut, kiteet ja bakteerit luotettavasti ja nopeasti. Tämä nopeuttaa lemmikin virtsaongelmien oikeaa lääkitystarpeen kartoitusta ja mahdollista erikoisruokavalion tarvetta.