ORTOPEDISET LEIKKAUKSET JA ONTUMATUTKIMUKSET

Ontuva tai raajojaan aristava lemmikki on syytä tuoda eläinlääkärin tutkittavaksi. Raajojen tunnustelulla ja nivelten taivuttelulla selviää paljon. Kipeä kohta voi olla myös turvoksissa.

Lievät ortopediset vaivat hoidetaan levolla, kipulääkityksellä, hieronnalla tai fysioterapialla. Myös akupunktiota voidaan käyttää ontuman hoitoon. Vakavammat muutokset vaativat leikkaushoidon.

Teemme mm. polven ristisiteen korjausleikkauksia, polvilumpion kirurgisia korjauksia, murtumakorjauksia, häntien, varpaiden jne. amputaatioita sekä kasvuhäiriöihin liittyviä leikkauksia.

Murtumista osa voidaan hoitaa lastoittamalla murtunut raaja. Vakavammat murtumat vaativat leikkaushoidon. Murtumien ja muutosten parantumista seurataan röntgentutkimuksilla. Tukisiteitä ja lastoja vaihdetaan 1-3 viikon välein.

Huom!
Leikkauksen jälkihoito tehdään kotona. Sopivia hoitoja ovat lihasten hieronta, nivelen taivuttelu, uinti ja kävely. Saatte mukaanne kotihoito-ohjeet.

Virallinen polvitarkastus

Tutkimushetkellä koiran on oltava vähintään vuoden vanha. Alle kolmevuotiaalle koiralle tehty tutkimus on voimassa kaksi vuotta lausuntopäivästä. Yli kolmevuotiaalle koiralle annettu lausunto on lopullinen.

ORTOPEDISET-LEIKKAUKSET-ONTUMATUTKIMUKSET-elainlääkäri-Heinola