LEMMIKKIELÄINPASSI JA MIKROSIRU

Lemmikille voidaan myöntää lemmikkieläinpassi kun se on tunnistusmerkitty (mikrosiru) ja rokotettu raivotautia vastaan.

Lemmikkieläinpassi vaaditaan koirilta, kissoilta, hillereiltä ja freteiltä kaikissa EU-maiden välisissä kuljetuksissa (sekä kaupalliset kuljetukset että omistajan mukana matkustavat lemmikit).

Teemme kaikki merkinnät lemmikkieläinpassiin, kuten tiedot eläimestä ja omistajasta, tunnistusmerkinnästä, rokotuksista, mahdollisesta ekinokokkoosilääkityksestä sekä raivotautivasta-aineiden määrityksestä.

Lemmikkieläinpassi kannattaa ottaa muun kännin yhteydessä, koska koiralle tehdään samalla kliininen tutkimus passia varten.
Passin hinta muun käynnin yhteydessä on 35 € ja ainoana tomenpiteenä 81 €.

 >> Katso lisää

Lemmikki tunnistetaan mikrosirun avulla. Se on eläimen ihon alle pysyvästi laitettava pieni kapseli, jossa on sirun numero.

Numeroon liittyvät eläimen ja eläimen omistajan tiedot löytyvät mikrosirurekisteristä (esim. Kennelliitto ja Turvasiru). Omistaja liittää lemmikin rekisteriin ja ilmoittaa ao. tiedot rekisterin haltijalle. Jos rekisteröintiä ei tehdä, niin mikrosirusta ei ole apua esimerkiksi kadonneen eläimen omistajan etsimisessä tai eläimen omistusoikeuden varmistamisessa.

Lemmikkieläinpassi