RÖNTGEN- JA ULTRAÄÄNITUTKIMUKSET

Röntgenkuvauksella tutkitaan luuston ja nivelten rakenteita . Lisäksi sillä saadaan tietoa sydän- ja hengitysteiden sairauksista sekä ruuansulatuskanavan ongelmista ja virtsateiden sairauksista.

Klinikallamme on uusittu ajanmukainen ultraäänilaite, jonka ansiosta ultraäänikuvantamisen taso on parantunut merkittävästi.
Pehmytosien kuvantamisessa ultraäänilaite ja röntgen täydentävät hyvin toisiaan diagnoosiin pääsyssä ja hoitosuunnitelman teossa.
Ultraäänitutkimus on usein tärkeä osa sisätautidiagnostiikkaa. Ultraäänitutkimusta käytetään myös tiineyden toteamiseen. Tiineystutkimukset tehdään kun astutuksesta on kulunut 4 viikkoa. Lisäksi ultraäänen avulla voidaan selvittää urosten eturauhasongelmia ja narttujen kohdun tulehdustilat.
Eläintä ei yleensä tarvitse rauhoittaa ultraäänitutkimuksia varten.

Uusi suoradigi-röntgenlaitteisto

Klinikallamme on uusi suoradigi-röntgenlaitteisto, joka parantaa huomattavasti röntgenkuvien laatua ja nopeuttaa kuvien ottoa. Se on myös parannus sekä potilaiden mukavuudelle ja turvallisuudelle että hoitohenkilökunnan työturvallisuudelle.

Hammasröntgen

Klinikalla on myös hammasröntgenlaitteisto.

Huom!
Osa röntgenillä tehtävistä tutkimuksista vaatii rauhoittamista tai narkoosia, mm. viralliset lonkka- kyynärnivel - ja selkätutkimukset. Sitä varten eläimen tulee paastota n. 10 tuntia. Lisäksi eläintä on hyvä käyttää tarpeillaan ennen tutkimuksia.

Ultraäänitutkimus on usein tärkeä osa sisätautidiagnostiikkaa. Ultraäänitutkimusta käytetään myös tiineyden toteamiseen. Tiineystutkimukset tehdään kun astutuksesta on kulunut 4 viikkoa. Lisäksi ultraäänen avulla voidaan todeta urosten eturauhasongelmat ja narttujen kohdun tulehdustilat.

Eläintä ei yleensä tarvitse rauhoittaa ultraäänitutkimuksia varten.